Ouderkerkerplas weer open voor publiek

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Even buiten Ouderkerk aan de Amstel ligt het recreatiegebied Ouderkerkerplas. Vanaf zondag 15 april ligt het gebied weer klaar voor publiek om te wandelen, fietsen en varen. In het winterhalfjaar is de plas voor de vogels.

Het zeilen en surfen op de Ouderkerkerplas is populair. Dit jaar organiseert de watersportvereniging een watersportkamp voor de kinderen. Naast de actie op het water is het goed wandelen in het bloemrijke gebied. Het zandstrandje en de enorme ruimte op het gras is een goede recreatieplek.

Wandelaars met de hond opgelet!
Van 15 april tot 15 oktober mogen er geen honden op de stranden en de ligweiden van de Ouderkerkerplas.
Om de overlast van ganzenpoep te beperken, heeft KNGF Geleidehonden toestemming om over de stranden en ligweiden te lopen. Ganzen hebben een hekel aan het onvoorspelbare gedrag van honden, dus zij zullen zich minder makkelijk settelen op deze plek.

Vogels op de plas
In de wintermaanden strijken tienduizenden watervogels neer in het midden van de plas. De afsluiting van 15 oktober tot 15 april is belangrijk zodat de vogels ongestoord kunnen overwinteren. De vogelwerkgroep Coherente verzorgt excursies naar de Ouderkerkerplas.

Er is van alles te doen in het gebied. Kijk op www.groengebied-amstelland.nl.