P60 viert ‘420’ met Turbulence en Big Lions Band

Vrijdag 20 april is de dag die veel cannabis fans al tijden rood omcirkeld in de agenda hebben staan. Ook in P60 gaat ‘420’ niet onopgemerkt voorbij, want dat wordt gevierd met Turbulence en zijn Big Lions Band.

Turbulence werd in ’99 ontdekt door topproducer Philip ‘Fatis’ Burrell, tekende direct voor zijn Xterminator label en ontpopte zich tot een internationaal gerespecteerde reggae artiest. Vaak wordt de Jamaicaanse zanger geprezen om zijn veelzijdigheid: roots reggae, dancehall, R&B of hiphop, niets is hem vreemd. In Sizzla vindt Turbulence een muzikaal zielsverwant met een vergelijkbare stijl en stemgeluid. Niet zo gek ook, want de twee deelden de afgelopen jaren regelmatig het podium.

Zijn teksten zijn vaak politiek en maatschappelijk beïnvloed, wat goed past bij zijn gepassioneerde, rauwe delivery. Zijn doorbraak kwam met hit single ‘Notorious’, maar ook zijn nieuwe tracks als ‘So Long’ en ‘Jerusalem’ hebben heerlijke sunny vibes.

Kaarten kosten ik de voorverkoop €17,50. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €20.00. De zaal gaat open om 20.30 uur. Aanvang is 21.30 uur.