Piloot uit vliegtuig Schiphol gehaald na positieve blaastest

SCHIPHOL – Een 35-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is vanochtend op Schiphol door de luchtvaartpolitie aangehouden. Een alcoholcontrole aan boord wees uit dat de man veel meer alcohol in zijn bloed had dan toegestaan, meldt onze mediapartner NH.

Uit een blaastest bleek dat de man 0,90 promille alcohol in z’n bloed had en dat is ruim vier keer meer dan toegestaan voor vliegtuigpersoneel. Tien uur voorafgaand aan een vlucht mogen crewleden geen alcohol nuttigen.

Het is niet bekend of de piloot die regel heeft overtreden, of dat hij gisteren zoveel had gedronken dat zijn lichaam de alcohol nog niet had afgebroken.

Het vliegbrevet van de aangeschoten piloot ingevorderd en hij moet zich op een later moment voor de rechtbank verantwoorden.