Planten project op OBS De Zwaluw in Nes aan de Amstel

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Op De Zwaluw wordt vanaf groep 5 samenhangend thematisch onderwijs gegeven. Dat betekent dat bijna alle “vakken”  gegeven worden rond een thema. In de afgelopen periode stond het thema Planten centraal. Al vier weken worden de leerlingen van basisschool De Zwaluw ondergedompeld in alles wat met planten te maken heeft. Er zijn al planten bestudeerd en getekend, alle leerlingen maakten een kokedama , er werden mandala’s gemaakt met blaadjes, takjes en bloemen, de leerlingen hebben hun eigen groentetuintje en er zijn zelfs planten geadopteerd.

Op woensdag 11 april zijn de leerlingen van groep 5/6 op bezoek geweest bij hortensiakwekerij Wesselingh. Extra bijzonder, omdat dit de kwekerij is van de vader van een leerling uit deze klas. Op de kwekerij hebben de leerlingen van alles geleerd over de groei van hortensia’s en sneeuwballen. Wist u bijvoorbeeld dat hortensia’s ‘gepest’ moeten worden? Dat betekent dat ze expres wat minder water krijgen, zodat ze meer bloemen geven. Ook werd er van alles geleerd over de kas, het bestrijden van ongedierte op de hortensia’s en het stekken. Een aantal leerlingen kregen ook een stekje mee naar school. Op school werden deze direct, volgens instructie van de kweker, in het water gezet. De leerlingen zijn erg benieuwd of er over een aantal weken prachtige hortensia’s in de klas staan.