Politie Amstelveen achtervolgt minibikes in Amstelveen-Noord

AMSTELVEEN – Gisteravond, 8 april 2018, rond 21.30 uur surveilleerden twee agenten op de bromfiets in de omgeving van de Saskia van Uylenburgweg. Daar werd hun aandacht getrokken door twee voertuigen zonder kentekenplaat. Toen de politie wat dichterbij kwamen bleken het kleine crossmotoren (minibikes) te zijn. Nog voordat een stopteken kon worden gegeven, gingen de bestuurders er vandoor, dit meldt politie Amstelveen op Facebook.

Er werd een achtervolging gestart door meerdere politievoertuigen. Één van de bestuurders bereikte een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur. Op dat moment werd hij al achtervolgt door een politiebus met zwaailicht en sirene. Vanwege het gevaar en en het feit dat de bestuurders een jonge leeftijd hadden, is de politie voorzichtig te werk gegaan. Zij hebben gevolgd op ruime afstand.

Uiteindelijk kon één van de bestuurders worden aangehouden op het Catharina van Clevepark. Daar ging hij onderuit nadat hij de macht over het stuur verloor. De bestuurder van de minibike bleek 13 jaar oud te zijn.

De andere, 14-jarige, bestuurder werd door bewoners in de omgeving van de Piet de Winterlaan gespot toen hij zijn crossmotor probeerde te verstoppen.

Beide jongens zijn aangehouden en na verhoor, waarbij de ouders aanwezig waren, naar huis gestuurd. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt voor de overtredingen en dit zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM)