Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood

AMSTELVEEN – Op zaterdag 21 april tussen 9.30 en 12.00 uur kunt u (oude) kleding, schoenen en huishoudtextiel afgeven in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom. Inleverpunten: Paaskerk -Augustinuspark 1, Urbanuskerk -Noordammerlaan 126 (Bovenkerk), Titus Brandsmaparochie – Westelijk Halfrond 1-A, Kruiskerk – Van der Veerelaan 30a, Pelgrimskerk – van Boshuizenstraat 560 (ingang Backershagen), Augustinuskerk – Amstelveenseweg 965. Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is een jaarlijkse gecertificeerde Kledinginzameling voor het goede doel. Uw kleding krijgt een tweede leven terwijl de geldelijke opbrengst is bestemd voor wederopbouw en herinrichting van meerdere scholen voor kinderen van 6 -14 jaar in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dit land is ontwricht door burgeroorlogen en armoede.

Deze jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas en van harte bij u aanbevolen. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, onder andere tot nieuwe kleding.

De opbrengst van Sam’s Kledingactie 2018 wordt gebruikt voor wederopbouw en herinrichting van elf scholen in dit land: zorg voor goede schoolgebouwen en schoolmaterialen en hulp aan onderwijspersoneel.

Meer informatie vindt u op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl.