SP: Informatievoorziening gemeente niet op orde

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de SP zet vraagtekens bij de informatievoorziening van de gemeente Amstelveen richting hulpbehoevenden. Zo wijst de partij op de moeilijk vindbare informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning die door de gemeente Amstelveen is ingekocht bij MEE Amstel en Zaan. De SP kreeg meldingen van mensen die recht hadden op deze ondersteuning, maar niet of veel te laat hierop zijn gewezen door de gemeente. De partij heeft nu schriftelijke vragen aan het college gesteld.

“Wie op de website van de gemeente Amstelveen gaat zoeken naar informatie over de cliëntondersteuning komt deze maar zeer beperkt tegen. Bovendien is de informatie verouderd, aangezien MEE inmiddels in Amstelveen is gevestigd en op de website nog steeds een adres in Amsterdam staat vermeld,” aldus burgerraadslid Wil Roode. “Ook kunnen cliënten van de afdeling Werk en Inkomen alsmede mensen die een beroep doen op de jeugdhulpverlening de informatie niet vinden op de website bij deze diensten.”

Roode: “We hebben van meerdere mensen gehoord dat zij wél door ambtenaren op hun plichten worden gewezen, maar niet op hun rechten. Onafhankelijke ondersteuning is een recht, waar iedereen gratis gebruik van mag maken, maar wat onvoldoende onder de aandacht wordt gebracht van cliënten van de gemeente”.