UPDATE: Lange wachttijden, vertragingen en annuleringen Schiphol wegens stroomstoring

SCHIPHOL – Reizigers moeten op Schiphol rekening houden met lange wachttijden, vertragingen en annuleringen omdat het vliegveld vanochtend te kampen had met een grote storing bij het inchecken. De problemen zijn inmiddels verholpen en de dienstregeling wordt weer hervat.

De luchthaven laat weten dat de toegangswegen weer worden opengesteld en treinen weer naar het vliegveld rijden. Volgens een woordvoerder moeten reizigers wel nog rekening houden met gevolgen voor het vliegverkeer. Hij adviseert om de vluchttijden in de gaten te houden.

Eerder riep Schiphol mensen op niet meer naar het vliegveld te komen wegens enorme drukte door een storing bij het inchecken. Om veiligheidsredenen werden de toegangswegen van het vliegveld afgezet en ontstonden er gevaarlijke situaties doordat mensen te voet over de snelweg Schiphol wilden bereiken. Ook reden er geen treinen meer naar de luchthaven. De maatregelen waren nodig om de drukte op het vliegveld tegen te gaan. De storing met het inchecken is veroorzaakt door een stroomuitval in een deel van Amsterdam. Die is op het vliegveld inmiddels verholpen.

Hoogspanningsverbinding
De stroomstoring trof ook Amsterdam Zuidoost. Volgens Liander zitten daar nog meer dan 10.000 huishoudens zonder stroom. De oorzaak is volgens de netbeheerder het uitvallen van hoogspanningsverbindingen rond de Bijlmer. De storing begon rond 00.45 uur en betrof in eerste instantie enkele honderden huishoudens.