Verkoopexpositie in Amstelveen: 50 werken Eugène Brands

AMSTELVEEN – Kunstconsult – 20th century art | objects uit Amstelveen organiseert samen met de Haarlemse kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co een grote verkooptentoonstelling met 50 werken uit alle perioden van het oeuvre van CoBrA-kunstenaar Eugène Brands (1913-2002). De expositie ’50x Eugène Brands – Van figuratie naar abstractie’ loopt van 12 april t/m 27 mei. Niet eerder waren er zo veel werken van Brands tegelijkertijd te zien én te koop.

De tentoonstelling vindt plaats in de showroom van Kunstconsult in Amstelveen en wordt op donderdag 12 april geopend door Eugène Brands-kenner prof. dr. Ruud Lapré (auteur van het boek Eugene Brands 10x verzameld). Doordat de verkoopexpositie samenvalt met het grote retrospectief ‘Eugène Brands: van huiskamer tot heelal’ in het Cobra Museum zijn er in Amstelveen tot 27 mei twee exposities te zien met werk van de experimentele kunstenaar. Liefhebbers van het werk van Brands kunnen een bezoek aan het Cobra Museum combineren met de verkooptentoonstelling bij Kunstconsult.

Er zullen 50 schilderijen te koop zijn uit vrijwel alle perioden in zijn oeuvre. Daaronder de lyrisch-abstractie uit zijn CoBrA-periode, zijn kinderlijke figuratie uit de jaren 50 en zijn latere abstracte werk rondom thema’s als het mysterie en de kosmos. Eugène Brands was de initiatiefnemer van de eerste en roemruchte CoBrA-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1949. Niet lang daarna stapte hij alweer uit CoBrA, omdat hij uiteindelijk liever alleen werkte dan in groepsverband. Zijn werk is kleurrijk, vol fantasie en met een zweem van mysterie.

Expositielocatie: Kunstconsult – 20th century art | objects, Smederij 4, 1185 ZR Amstelveen, tel. 020-3416476, info@kunstconsult.nl, www.kunstconsult.nl

Openingstijden
Doordeweeks: woensdag | donderdag | vrijdag 13.00 – 17.00 uur
Openingsweekend: zaterdag 14 & zondag 15 april 13.00 – 17.00 uur
Finissageweekend: zaterdag 26 & zondag 27 mei 13:00 – 17:00 uur