Vliegtuigen te dicht bij elkaar Schiphol

SCHIPHOL – De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zijn een onderzoek gestart naar een voorval op Schiphol waarbij twee vliegtuigen elkaar te dicht naderden. Het voorval gebeurde toen een toestel een doorstart maakte vanaf de Zwanenburgbaan.

Een landend toestel op de Zwanenburgbaan maakte een doorstart richting het zuiden. Hierbij kwam het te dicht in de buurt van een stijgend toestel dat tegelijkertijd opsteeg vanaf de Kaagbaan in zuidwestelijke richting. Mediapartner NH meldt dat het gaat om een Boeing 737 van KLM en een Boeing 737 van Transavia.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en LVNL onderzoeken het voorval. Er wordt onder andere getoetst of de procedures gevolgd zijn. De resultaten van het onderzoek worden na afronding gepubliceerd op de site van de Luchtverkeersleiding.