VVD en D66 betreuren terugtreden wethouder Bot van BBA

AMSTELVEEN – De Amstelveense afdelingen van VVD en D66 hebben met spijt kennisgenomen van het plotselinge terugtreden van wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) wegens zijn gezondheid. D66 en VVD waren tot het moment van bekendmaking in een afrondende fase van coalitievorming met BBA voor een nieuw college. De afgelopen vier jaar maakten de drie partijen ook al onderdeel uit van het college van B&W.

“We zijn geschrokken van het bericht dat wethouder Peter Bot vanwege zijn gezondheid direct moet terugtreden als kandidaat-wethouder voor een nieuw college”, aldus VVD-wethouder en informateur Herbert Raat. “We hebben lange tijd intensief en met veel plezier met elkaar samengewerkt en betreuren dan ook zijn vertrek. Ik verlies hiermee niet alleen een goede collega, maar ook een vriend in de politiek. Uiteraard gaat gezondheid voor alles en we wensen wethouder Peter Bot en zijn familie veel sterkte toe de komende tijd.”

D66 en VVD zijn in de tweede helft van vorige week ingelicht over het besluit van wethouder Bot om terug te treden als kandidaat-wethouder. De drie partijen VVD, D66 en BBA waren op dat moment in een afrondende fase van coalitievorming voor een nieuw college.

“De afgelopen jaren hebben wij zeer constructief en prettig met Peter Bot samengewerkt. D66 betreurt daarom het terugtreden van wethouder Peter Bot en wij wensen hem veel sterkte en een goed herstel toe,” aldus D66-fractievoorzitter en informateur Floor Gordon. VVD en D66 willen gezien de onverwachte aard van de omstandigheden de komende dagen de tijd nemen om de situatie met alle betrokkenen te bespreken. Informateurs Raat en Gordon verwachten eind deze week meer nieuws te hebben over de status van de coalitievorming.