Wethouder Peter Bot (BBA) keert niet terug in nieuw college

AMSTELVEEN – Wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van B en W. Bot heeft afgelopen week zijn eigen partij en de coalitiepartijen VVD en D66 laten weten dat hij zich op dringend advies van zijn artsen direct terugtrekt als kandidaat wethouder.

Bot: “De werkdruk heeft de afgelopen jaren een forse aanslag op mijn gezondheid gepleegd. Daardoor ben ik niet in staat mij de komende 4 jaar opnieuw met zoveel energie in te zetten voor Amstelveen als noodzakelijk is voor deze functie. Ik wilde nog heel graag een nieuwe bestuursperiode aangaan, maar heb geen andere keuze dan mijn gezondheid voor te laten gaan en mij terug te trekken.”

Voorzitter Paul van der Meer: “Ongelooflijk triest dat Peter tot deze keuze heeft moeten komen, maar een keuze die wij natuurlijk ten volle respecteren. Peter is een geweldige wethouder en natuurlijk hadden wij hem graag teruggezien in het nieuwe college. Maar iemands gezondheid gaat boven de politiek. Wij kunnen en willen niet anders dan Peter ontzettend bedanken voor zijn enorme inzet en hem een goed herstel toewensen.”

Verwacht wordt dat BBA Ruud Kootker naar voren zal schuiven als nieuwe kandidaat. De nieuwbakken fractievoorzitter van BBA manifesteerde zichzelf al zeer nadrukkelijk tijdens de campagne van BBA.