Woningen op locatie kantoor HP aan Startbaan

AMSTELVEEN – Het kantoor van HP en HPE dat aan de Startbaan is gevestigd zal op termijn plaatsmaken voor woningbouw. Eerder werden aan de Startbaan al twee kantoren en een school gesloopt om plaats te maken voor woningen.

Het kantoor van HP is onlangs gekocht door ontwikkelaar Provast met als doel woningen te bouwen. De huidige huurcontracten lopen allemaal in de loop van volgend jaar af. Die tijd zal Provast gebruiken om de plannen verder vorm te geven.

HP en HPE zullen naar een andere locatie verhuizen, waarnaartoe is nog niet bekend. Dat geldt ook voor huurder DXC Technology en Micro Focus (waar HPE software medewerkers nu zitten).

Martijn Dirks, partner bij Provast zegt op de eigen website: “Groot Amsterdam staat de komende jaren voor een woningbouwopgave. Amstelveen is in trek. Met herontwikkeling spelen we hierop in en dragen we bij aan stedelijke vernieuwing op deze prachtige plek.”

Nu ook het kantoor van HP gaat verdwijnen is het voormalige VNU-gebouw aan de Startbaan 8 het laatste kantoor aan het westelijke gedeelte van de Startbaan.