Zorgvlied belicht ’t Labibellum tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

AMSTELVEEN – De Amstelveense begraafplaats met Crematorion Zorgvlied staat a.s. zaterdag 14 april op de Uitvaartbeurs Amsterdam. Tijdens de derde editie van deze beurs krijgen bezoekers informatie over vormgeving van hun eigen uitvaart of die van een dierbare. Zorgvlied biedt vooral informatie over ’t Lalibellum. Een speciale en duurzame herdenkingsplek.

Zorgvlied brengt zaterdag ’t Lalibellum onder de aandacht. Deze wijze van begraven is door Zorgvlied ontwikkeld voor degenen die geen eigen graf met grafsteen wensen, maar toch een duurzame en blijvende plek op Zorgvlied willen.

’t Lalibellum is een ondergronds grafkeldercomplex waarin een overledene omgeven blijft door zuurstof. Hierdoor kan een dierbare ook zonder kist begraven worden. Alternatieven zijn een kartonnen of rieten (wilgen)mand of linnen wikkels. Zorgvlied zet op het centrale herdenkingsbordes de naam van de overledene. Een grafsteen is daarmee niet nodig.

Na de wettelijke grafrust van tien jaar krijgen de stoffelijke resten een ‘eeuwige’ plek in een speciale ruimte binnen ’t Lalibellum. Nabestaanden kunnen de overledene op die plek blijvend herdenken. Verlengen van de grafruimte en grafrust met nog eens tien jaar kan ook. De kosten zijn ongeveer 800 euro voor tien jaar.

De beurs is aanstaande zaterdag 14 april in de Westerkerk van Amsterdam en gratis te bezoeken tussen 10 en 16 uur. Zorgvlied staat op stand 50. Er zijn zo’n 80 stands. Kijk voor meer informatie op www.uitvaartbeurs.amsterdam.