Aanhouding babbeltrucduo: politie zoekt gedupeerden

AMSTELVEEN – Met de aanhouding van twee mannen uit Amsterdam (21 en 30 jaar) heeft de politie mogelijk meerdere babbeltruczaken, gepleegd in Amstelveen en omgeving, opgelost.

Na een intensief onderzoek hield de politie van Amstelveen deze twee mannen aan. Eén van hen gaf zich vermoedelijk maandag 23 april bij een 69-jarige vrouw in Amstelveen uit voor een monteur van een bekend onderhoudsbedrijf. Hij verschafte zich met een smoes via de intercom toegang tot het appartementencomplex. Bij de woning van de vrouw belde hij aan met de mededeling dat door werkzaamheden bij haar bovenburen vermoedelijk een lekkage was ontstaan. Door dit alarmerende verhaal liet de vrouw de man binnen voor een inspectie in de badkamer. Samen namen zij poolshoogte in de badkamer en de keuken, maar van een lekkage was geen sprake.

Kennelijk was de handlanger van de ‘monteur’ mee de woning binnen geglipt en had vermoedelijk tientallen sieraden uit de woning meegenomen, zonder dat de vrouw dit had gemerkt. Een oplettende buurtgenoot had een goed signalement van de vermoedelijke daders en bij de aanhouding trof de politie de sieraden nog aan.

De politie vermoedt dat zij verantwoordelijk zijn voor meerdere diefstallen van persoonlijke eigendommen nadat zij zich met een babbeltruc naar binnen wisten te praten. Mogelijk dat gedupeerden dit verhaal herkennen, maar nog geen aangifte hebben gedaan. De politie neemt deze graag in ontvangst na een melding op 0900-8844.