Afgeserveerde Kootker ‘moet het vooral niet persoonlijk opvatten’

AMSTELVEEN – Afgelopen vrijdag maakte BurgerBelangenAmstelveen (BBA) bekend dat de coalitieonderhandelingen met de VVD en D66 waren vastgelopen omdat er geen vertrouwen meer was in de beoogde wethouder Ruut Kootker. Herbert Raat (VVD) en Floortje Gordon (D66) ontkennen dat voor de camera’s van RTVA: “Het ging niet om een persoon of een wethouderschap, het ging om meerdere gevallen: het vertrouwen in een goede coalitie die vier jaar door kon gaan was er gewoon niet meer.”

Ruud Kootker, fractievoorzitter en de beoogde BBA-wethouder, reageert teleurgesteld bij RTVA: “We waren er zo goed als uit: zelfs de portefeuilles waren al verdeeld. Toen Peter Bot vanwege zijn gezondheid moest aftreden als wethouder, werd opeens alles anders. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek met Herbert Raat en Floortje Gordon, dat leek mij goed want zo leer je elkaar op een andere manier kennen. Tijdens het gesprek kreeg ik echter de vraag of ik wilde afzien van het wethouderschap en dat ik het vooral niet persoonlijk moet opvatten.”