Ajacied Joël Veltman komt schaken op Stadsplein

AMSTELVEEN – Ajax-verdediger Joël Veltman, een enthousiast schaker, neemt op zaterdag 9 juni deel aan de vierde editie van ‘Schakers van Formaat’ op het Stadsplein in Amstelveen. Hij neemt tevens het eerste exemplaar in ontvangst van het nieuwe jeugdboek ‘Simon de Schaker’ van Joyce van der Meijden. Dat gebeurt door Nederlands kampioen Loek van Wely.

Samen met Jan Timman en Hans Böhm speelt Van Wely simultaan met grote stukken en borden. Hoofdsponsors zijn wederom het Coöperatiefonds van de Rabobank en de gemeente Amstelveen. Schaakvereniging KLM Pegasus uit Amstelveen ondersteunt de organisatie.

Joël Veltman is een van de schakers die het zal opnemen tegen Van Wely, Timman en Böhm. Deze topschakers spelen ieder tweemaal met grote schaakstukken op twaalf borden van 4 x 4 meter tegen huis- en clubschakers uit Amstelveen en wijde omgeving. Elk team bestaat uit twee à drie personen. Zij mogen onderling overleggen, uiteraard zonder gebruik te maken van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

Naast de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’ zijn er ook speciale schaakborden voor jonge kinderen.

De wethouder sport van Amstelveen verricht om 10.30 uur de opening. Om 10.45 uur starten de eerste partijen van Jan Timman en Hans Böhm. Om 13.00 uur beginnen Loek van Wely en Hans Böhm aan hun sessie. Rond 15.15 uur nemen Timman en van Wely de derde cyclus voor hun rekening.

Om 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Stadsplein, gevolgd door een borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden. Net als de drie voorgaande jaren verwacht de organisatie weer veel publiek op het Stadsplein.

Geïnteresseerden die een of meer partijen willen spelen, kunnen zich gratis aanmelden bij organisator Maarten Langen, tel. 06 – 203 70 225, e-mail maarten@infostop.nl.

Foto: Football.ua