Amateurkunstmarkt in Oude Dorp op 27 mei

AMSTELVEEN – Op zondag 27 mei vindt de amateurkunstmarkt weer plaats op het plein van het Oude Dorp. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten 45 enthousiaste amateurkunstenaars hun werk zien.

Voor het eerst wordt de amateurkunstmarkt georganiseerd door SAKB Ateliers. De Stichting Amstelveense Kunstbelangen is gehuisvest op de Ouderkerkerlaan 15 en verzorgt vele cursussen, workshops en open ateliers op alle gebieden van de kunst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op de amateurkunstmarkt nogal wat leden van SAKB Ateliers present zijn. Maar ook niet-leden zijn aanwezig om hun creatieve producten te tonen.

Bij het woord ‘amateurkunst’ kun je je afvragen of het werk dat aangeboden wordt niet ‘amateuristisch’ is. Dat is zeker niet het geval. Veel amateurkunstenaars hebben een opleiding in de kunstsector gevolgd, maar van kunst niet hun beroep gemaakt. Bovendien mag niet zomaar iedereen aan dit evenement deelnemen. Een commissie bestaande uit SAKB-docenten heeft de aanmeldingen beoordeeld. Dit om de kwaliteit van de markt te waarborgen. Je vindt dan ook prachtig werk op deze markt: schilderijen, beeldhouwwerk, etsen, keramiek, fotowerk.

Het enthousiasme van de deelnemers garandeert een goede sfeer. Bovendien zorgen leerlingen van de Muziekschool (Platform C) met diverse optredens voor de muzikale omlijsting.