Amstelveen Live On Tour – Onthulling Oranjelaan

AMSTELVEEN – Op last van de Duitse bezetter werden in heel Nederland straatnaamborden met een Koninklijke naam verwijderd. Zo ook in Amstelveen, waar de Oranjelaan sindsdien is verdwenen. Buurtbewoonster Mieke Gorter legde zich er bijna tachtig jaar later niet bij neer en schakelde de gemeente in. Een feestelijke onthulling op 5 mei door Burgemeester Bas Eenhoorn was het succesvolle resultaat van het opmerkelijke initiatief. Veel bewoners uit de Oranjebuurt liepen uit voor oranjebitter en applaus.

De Amstelveense dichter Koos Hagen wil met inwoners van Amstelveen praten over het ‘Amstelveen-gevoel’. Dat kan op 25 mei in ANNA, waar hij zijn nieuwe dichtbundel feestelijk presenteert. De Naeckte Brouwers zullen een fust bier aanbieden; alle Amstelveners zijn welkom om 16.00 uur.

Matthijs den Hollander interviewt de twee nieuwste aanjagers van het groeiend historisch besef in Amstelveen.

Foto v.l.n.r. Koos Hagen, Mieke Gorter, Matthijs den Hollander op de net onthulde Oranjelaan.