Amstelveen Live over Nunchaku en Rings

AMSTELVEEN – In deze aflevering van RTVA’s Amstelveen Live Sport stonden twee vechtsporten centraal: Nunchaku-do en Free Fight. Niet onmiddellijk twee takken van sport die iedereen direct tot juichen stemmen.

Nunchaku-do is bepaald niet alom bekend en rond Free Fight heerst nog altijd een zekere vooringenomenheid met op de achtergrond een zweem van geweld en primitief gedrag. Is dit terecht of kan met recht worden gesproken over sporten die gerekend mogen worden tot de “martial arts of sports”?

Daarover sprak Amstelveen Live vandaag met Milco Lambrecht, grondlegger en (inter)nationaal promotor van Nunchako-do (“de sport met de stokjes”) en met Lars Jaarsma, een coming young man in de Free Fight wereld. Het werd een boeiend gesprek met twee bijzondere sportmannen over hun bijzondere sport.