Amstelveense politie test automobilisten ook op drugs

AMSTELVEEN – Bij verkeerscontroles wordt er niet alleen getest op alcohol maar ook op drugs. ” De afgelopen weken zijn steeds meer collega’s van de Politie Amstelveen getraind in het gebruik van de speekseltest. We gebruiken deze speekseltest bij een vermoeden van rijden onder invloed van drugs,” aldus de Amstelveense politie op Facebook. Onlangs werd nog iemand aangehouden die zo high als een Vlaamse papegaai was.

Bij de controleactie werd een 22-jarige bestuurder aangehouden die nogal opvallend rijgedrag vertoonde. Door de verklaring van de bestuurder werd het al vrij snel duidelijk dat hij onder invloed van drugs achter het stuur was gekropen. De zogenoemde psychomotorische- en speekseltest bevestigden dit.  Daarna is er door een arts bloed afgenomen. Inmiddels is de uitslag van het bloedonderzoek binnen; hij had 4 keer de toegestane hoeveelheid THC in zijn bloed. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt en dit zal worden ingestuurd naar het openbaar ministerie.