Amstelvener blijft vastzitten voor moord Nieuwegein

AMSTELVEEN – De 24-jarige Amstelvener Denzel D. blijft voorlopig vastzitten voor zijn betrokkenheid bij een moord die 28 november 2017 werd gepleegd in Nieuwegein. D. wordt ervan verdacht samen met Amsterdammer Reza J. de 43-jarige Adjai Badloe te hebben doodgeschoten. Na een wilde achtervolging werden de twee aangehouden nabij het AMC.

Het Openbaar Ministerie verwijt beiden dat ze het slachtoffer met vuurwapens hebben neergeschoten en dat ze daarna hun vluchtauto op een parkeerterrein in Vleuten in brand hebben gestoken. Reza J. wordt bovendien het bezit van twee vuurwapens, drie magazijnen en een grote hoeveelheid scherpe patronen ten laste gelegd. Bij D. werd vier kilogram hasj gevonden.

Voor de rechtbank verklaarde D. vandaag dat hij niets met de moord te maken heeft en dat hij slechts chauffeur zou zijn bij een ripdeal. Dit ondanks het feit dat er kruitsporen op zijn kleding zijn gevonden. Volgens de advocaat van Denzel D. zouden deze afkomstig kunnen zijn van eerder schieten met een pistool dat de verdachte thuis had.

Advocaat Roethof probeerde Denzel D. op allerlei manieren vrij te pleiten, maar de rechter vindt dat D. voorlopig moet blijven vastzitten. De rechtbank vindt het feit dat hij na maanden zwijgen, nu ineens met een heel nieuw scenario komt geen grond om de ernstige verdenkingen tegen hem in te trekken, meldt Riks Ozinga van RTV Utrecht.

Foto: De vluchtauto. (Archief KaWijKo)