AVA had graag lokale partij in coalitie gezien

AMSTELVEEN – De fractie van de nieuwe Amstelveense partij Actief voor Amstelveen (AVA) vindt dat er geen recht is gedaan aan de verkiezingsuitslag bij de vorming van de nieuwe coalitie. Gezien de uitslag had er volgens fractievoorzitter Tim Lechner een lokale partij zitting moeten nemen in de coalitie: ” De lokale partijen in Amstelveen, BBA, AVA en OCA zijn immers goed voor zeven zetels.”

Lechner is zich bewust dat AVA zeker niet de grootste partij is “Maar wij voelen ons wel moreel winnaar van de verkiezingen omdat AVA vanuit het niets met twee zetels is binnengekomen. Hiermee tonen we maar weer aan dat de lokale partijen in Amstelveen een groot draagvlak hebben.

De nieuwe partij verbaast zich -net als andere partijen die in de oppositie plaats hebben moeten nemen- over de gang van zaken bij de coalitievorming. “D66 heeft een zetel verloren en GroenLinks heeft een zetel gewonnen. Maar toch mocht D66 deelnemen aan het nieuwe college. Is dit de Amstelveen maat waar iedereen het over heeft,” vraagt Lechner zich af.