Bestuurder Uildriks wordt directeur-bestuurder Van der Togt

AMSTELVEEN – Marieke Uildriks wordt per 15 juni 2018 de nieuwe directeur-bestuurder van Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Zij is de opvolger van Heleen van Ketwich Verschuur en verkozen uit ruim 40 kandidaten die hebben gereageerd op de vacature. Uildriks is al lid van het bestuur van het museum.

Marieke Uildriks (44) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte 10 jaar bij het Van Gogh Museum als hoofd Projectbureau en projectleider tentoonstellingen waar ze onder andere leiding gaf aan het heropenen van De Mesdag Collectie te Den Haag (onderdeel van het Van Gogh Museum). Eerder was ze verbonden aan de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam en tot voor kort werkzaam bij het Rijksmuseum Amsterdam. Marieke is sinds oktober 2017 bestuurslid van Museum Jan van der Togt.

Het bestuur stelt in een persbericht dat het extern is begeleid in de procedure om tot een keuze te komen. Per 15 juni zal de directeur-bestuurder gaan werken onder supervisie van een Raad van Toezicht, te vormen door het huidige bestuur.