Bewoners Middenhoven boos over verdwijnen bushalte Grote Beer

AMSTELVEEN – Sinds de nieuwe dienstverlening van Connexxion in gebruik is genomen regent het klachten over vervallen bushaltes. Zo is er in Middenhoven veel te doen om halte Grote Beer, die door Connexxion is opgeheven.

Hoewel de bussen van lijn 347 er nog wel langs rijden, wordt er niet meer gestopt. Om op te stappen moet men nu uitwijken naar haltes Poortwachter of Startbaan, en dat is voor omwonenden een stuk verder lopen. Ze willen dat er snel wat verandert.

Bewoner Peter Ravensbergen reageert boos voor de camera van RTVA: “je voelt je net een klein kind. We waren eerst enorm blij, want bij Connexxion stond dat onze halte niet opgeheven zou worden. Tot onze grote verbazing zat er opeens een blauwe zak om het bord, schandalig!”

Wethouder Maaike Veeningen laat weten dat zij zich heeft hardgemaakt voor diverse verbeterpunten, zoals het weer aandoen van de halte Grote Beer, de OV bediening van het Ziekenhuis en het Oude Dorp.