Bierfestival Brews&Bites op Uilenstede

AMSTELVEEN – Speciaalbier is hot. De ambachtelijke brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Vanaf 24 mei tot en met 3 juni staat het hele land in het teken van speciaalbier tijdens de Week van het Nederlandse Bier.Brouwerijen en Horeca slaan tijdens deze week de handen ineen om liefhebbers de wereld van het brouwen te laten ervaren. Ook op de studentencampus Uilenstede wordt aandacht geschonken aan dit landelijke evenement. Op de campus wordt vrijdag 1 juni een bierfestival gehouden.

“Vrijdag 1 juni organiseren we alweer de tweede editie van ons eigen bierfestival Brews&Bites” aldus Wieb de Boer, werkzaam bij Il Caffè. “Wij proberen als café op de campus altijd om de horeca op een toegankelijke manier bij de student te brengen, over het algemeen zijn onze gasten fan van speciaalbier. Een festival ter ere van deze drank kan niet missen”.

Het belooft een mooie dag te worden. Vorig jaar zijn er ongeveer 700 gasten geweest. Dat wil de organisatie dit jaar proberen te evenaren. Verschillende brouwers zijn aanwezig, waaronder Brouwerij ’t IJ, Mokums Mout, Hoop, Troost, De School en anderen. Wieb de Boer vervolgt: “We beginnen om 16.00 uur, zodat we klaar staan als de vrijdagmiddagborrel van de omliggende kantoren begint. We proberen in te zetten op lokale brouwerijen, we zijn ook recentelijk een samenwerking aangegaan met de Naeckte Brouwers. Dit zijn bijna onze buren, zij gaan tijdens de zomer ons bier van de maand verzorgen en zullen dan ook aanwezig zijn op het festival.”

Verschillende foodtrucks verzorgen het eten, ook hier wordt ingezet op ambacht. Entertainment zal worden verzorgd door verschillende DJs en de nieuwe, lokale liveband ‘Van de Wereld’.

Door de verwachte drukte wordt geadviseerd bijtijds te komen. Om 23u00 sluit het festival en is er de gelegenheid om in het café zelf te dansen. De verwachting van De Boer: “We hopen hiermee het speciaalbier dichter bij de student te brengen, maar ook niet studenten komen hier graag en zijn welkom”.