Bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie

AMSTELVEEN – Als je partner of ouder op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt ben je daar meestal niet op voorbereid. Vaak heb je ook nog geen enkele ervaring met zorginstanties en regelgeving op het gebied van zorg. Op de bijeenkomst van 15 mei zal Corry Brouwer, mantelzorgmakelaar bij Mantelzorg & Meer, vragen beantwoorden over de ondersteuning die mantelzorgers kunnen krijgen op het gebied van financiën, werk, wonen en zorg.

Want hoe vind je je weg in de bureaucratie van de zorg? Hoe houd je het overzicht van de personen en instan­ties waarmee je tijdens het verloop van de ziekte te ma­ken krijgt? Heb je recht op zorg­­verlof? Van welke (financiële) regelingen kun je gebruik maken?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een profes­sional zal voor hen een alter­natief pro­gram­ma aan­bieden in een andere ruimte.

Locatie: Ontmoetingscentrum ‘De Meent’, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Aanvang 18.00 uur (inloop vanaf 17.45) tot ongeveer 19.15 uur. Daarna krijgt u een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,e-mail: dementiejong@gmail.com . Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

Foto: Film ‘Still Alice’.