Blues in Alleman: The Thomas Toussaint Band

AMSTELVEEN – In het kader van de serie Blues in de wijk vindt op vrijdag 25 mei in wijkcentrum Alleman een optreden plaats van The Thomas Toussaint Band. Thomas Toussaint is een jonge harmonicaspeler (bluesharp) die loyaal blijft aan de zuivere blues traditie en is geïnspireerd door bluesmuziek, boogiewoogie en swing.

Thomas (1990) leerde van Ronnie Shellist, een professionele muzikant uit Denver-Colorado technieken en vaardigheden die belangrijk zijn om te kunnen spelen met andere blues-muzikanten zoals Robbert Fossen, Harold van Dorthe alias “Fat Harry”.
Eric-Jan Overbeek alias “Mr. Boogie Woogie” en Steven van der Nat “Little Steve”, zijn de namen die zijn pad kruisten. Ook deelde hij al snel het podium met muzikanten als Willie Buck, Tail Dragger en John Primer; professionele muzikanten uit Chicago, Illinois, met erg veel ervaring in de internationale blues-scene. Toussaint werd door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016′.

Ook vocaal staat Thomas zijn mannetje en zijn stemimpressie heeft wel iets van Johnny Cash. Als bandleider heeft hij de professionele begeleiding van Harm van Essen op gitaar, Dirk Wagensveld op basgitaar en Paolo de Stigter op drums. Met een jonge vernieuwende uitstraling verkennen zij de grenzen van ’t blues-genre, met behoud van zijn essentie.

Vrijdagavond 25 mei van 20.00 tot 23.00 uur. Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Tel. 020 6453945.
Openbaar vervoer: tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Vrij parkeren.
Entree € 10; Clubleden & Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).