Bonje bij bierbitterballenburen

AALSMEER – Er dreigt een heuse bierbitterballenoorlog te ontstaan in Aalsmeer. Sinds een jaar of zeven produceert het in Aalsmeer gevestigde De Bierbroertjes bierbitterballen met Jopenbier. Nu tevens Aalsmeerse Oma Bobs een vergelijkbaar product met bier van De Prael maakt, wil De Bierbroertjes geld zien. Dat heeft tot grote ontsteltenis geleid bij ondernemer Jurgen Ottenhof van Oma Bobs, blijkt uit een persbericht van de bitterballenproducent.

“Je kunt ook geen draadjesvleesbitterbal claimen,” meent Ottenhof. “Of een exotische pekingeendbitterbal.” Bovendien wijst Ottenhof erop dat er meer bierbitterballenproducenten zijn. “Zoals La Trappe Quadrupel-bitterballen, geproduceerd door De Jong Food op verzoek van de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Kroketterij De Bourgondiër maakt een stoofvlees Leffe-bitterbal.”

Dat De Bierbroertjes geld wil zien heeft volgens Oma Bobs te maken met een octrooi dat op de bierbitterbal van De Bierbroertjes van toepassing zou zijn. Het is niet duidelijk of andere bierbitterballenproducenten dezelfde boodschap van De Bierbroertjes hebben ontvangen.

De Bierbroertjes beraadt zich op dit moment nog op een reactie.