CDA haalt coalitieakkoord door plagiaatmachine

AMSTELVEEN – Een student uit de Amstelveense CDA-fractie heeft het afgeblazen coalitieakkoord met BBA en het nieuwe akkoord met de PvdA door de plagiaatmachine gehaald. Het akkoord dat VVD en D66 met de PvdA sloten bleek voor 85 procent hetzelfde.

CDA-fractievoorzitter Pier Rienks ging woensdagavond tijdens de installatievergadering van het nieuwe college in op de veranderde vijftien procent. “Die vijftien procent heeft de PvdA niet ingevuld met de door hen beloofde één miljoen voor gratis sporten. Dat blijkt daadwerkelijk een verkiezingsstunt te zijn geweest,” sneerde hij subtiel.

Er viel Rienks meer op: “Er zijn zaken toegevoegd over sociale woningbouw en stond er eerst resoluut dat er geen basisinkomen zou komen. Nu worden de ontwikkelingen rond het basisinkomen in andere gemeenten geïnteresseerd gevolgd. Het akkoord is wat zachter, toegeeflijker geworden.”

Het nieuwe collegeakkoord is als een zogenoemd open akkoord gepresenteerd waar partijen in de uitvoering nog invloed op kunnen uitoefenen. “Het CDA hoopt dat dit gaat lukken en de invloed zich niet beperkt tot een keuze welk restaurant zich gaat vestigen op de Noordelijke Poeloever maar OF er wel een restaurant zich gaat vestigen. Anders is de term open een mooie kreet maar blijkt het uiteindelijk een lege dop,” aldus Rienks die het nieuwe college wel beloofde zich als een constructieve oppositiepartner te zullen opstellen.