Dierentehuis Amstelveen zoekt gastgezinnen

AMSTELVEEN – Regelmatig worden zwangere poezen, poezen met kittens en kittens zonder moeder gevonden. Deze gevonden katten worden ondergebracht in een gastgezin. Hier krijgen zij alle benodigde aandacht, verzorging en controles. Voor kittens is het beter om op te groeien in een huissituatie. Zij zijn sneller te socialiseren en leren omgaan met de dagelijkse dingen in een huis.

Soms hebben de kittens een intensievere verzorging nodig. kittens zonder moeder worden met de fles groot gebracht, wat inhoudt dat zij om de twee uur gevoed moeten worden, dag en nacht. Bij sommige moederpoezen met kittens moet ook bijgevoerd worden omdat de moeder niet voldoende melk geeft. Voor zwangere poezen is een gastgezin belangrijk om in een rustige en schone omgeving te bevallen en indien nodig hulp te bieden bij de bevalling.

Het is geen probleem om zelf al huisdieren te hebben. Zij dienen wel een geldige enting te hebben en te zijn ontwormd en ontvlooid. Bij voorkeur is er een aparte kamer aanwezig waar de kittens de eerste periode kunnen verblijven, om rustig te wennen aan de situatie en de mensen die voor ze zorgen. Ook kinderen zijn geen bezwaar, mits zij de dieren niet als speelgoed gebruiken.

Het Dierentehuis verstrekt de benodigdheden, materialen en voer om goed voor de poezen en kittens te kunnen zorgen. De dierenarts gekoppeld aan het Dierentehuis zorgt voor de medische ondersteuning.

Lijkt het u leuk om tijdelijk kittens in huis te hebben? Ben u niet onder de indruk van de soms, in het begin, wilde en blazende kittens? Of vindt u het niet erg om pleegmama te zijn en weken lang elke twee uur kittens de fles te geven?Vindt u het niet erg dat belangstellenden bij u thuis het dier komen bezoeken? Bent u daarnaast ook nog eens veel thuis en woonachtig in de omgeving van Amstelveen? Stuur dan een mail met een uitleg over de thuissituatie naar info@dierentehuisamstelveen.nl