Ensemble Widosari brengt gamelan en wayang naar Amstelveen

AMSTELVEEN – Stichting Raras Budaya en Gamelanensemble Widosari vieren hun 40 en 25 jarig bestaan met de voorstelling Shadows of Java. Een 20-koppig gamelanorkest bestaande uit Widosari en Javaanse topartiesten speelt klassieke en gloednieuwe muziek, met een Engels gesproken wayangvoorstelling door Ki Joko Susilo. De voorstelling is op zondag 3 juni te zien in de Muziek- en Dansschool Amstelveen.

Shadows of Java is een veelzijdig spektakel met alle elementen van de traditionele Javaanse gamelan, het poppenspel Wayang Kulit en moderne varianten waarin de gamelan gecombineerd wordt met westerse blaasinstrumenten.

Internationaal vermaard poppenspeler (dhalang) Ki joko Susilo staat garant voor dynamische interactie tussen dhalang en orkest. Sinta Wullur schreef speciaal voor dit jubileum een nieuwe compositie voor Gamelanensemble Widosari en twee briljante musici: de werelberoemde Javaanse zangeres Peni Candrarini en de virtuose Japanse saxofoniste Yukari Uekawa.

De voorstelling duurt 2 uur inclusief pauze.

Zondag 3 juni, aanvang 15.00 uur. Muziek- en Dansschool Amstelveen, Stadsplein 99, 1181 ZM Amstelveen.

Tickets en meer informatie: Gamelanhuis