Ewa Petiet volgt Peter Bot op als BBA-raadslid

AMSTELVEEN – Peter Bot keert niet terug in de gemeenteraad. Al eerder had de BBA-wethouder, die deze rol de afgelopen vier jaar vervulde, onverwachts zijn functie om gezondheidsredenen moeten neerleggen. Formeel maakte hij daarna nog wel deel uit van de gemeenteraad, maar daar komt met de installatie van het nieuwe college, ook een eind aan.

Ruud Kootker, fractievoorzitter: “Het is uitermate spijtig dat Peter door deze omstandigheden afscheid moet nemen. Wij zijn trots op Peter en op de
belangrijke bijdrage die hij als raadslid, fractievoorzitter en wethouder heeft geleverd voor Amstelveen en haar inwoners. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor.”

Bots plaats in de fractie wordt ingenomen door Ewa Petiet die in de raadsvergadering van woensdag 23 mei wordt beëdigd. Ewa Petiet zat ook al in de afgelopen vier jaar voor BBA in de raad en was lid van de commissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM).

Burgerbelangen Amstelveen bestaat op maandag 28 mei  precies 25 jaar. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit jubileum gepast te vieren in een van de historische Amstelveense trams. Maar de rails onder de ringweg A 10 is opgebroken omdat het fietspad daar wordt verbreed. Hierdoor kan de tram op dit moment niet naar Amstelveen rijden.

Voorzitter Paul van der Meer: ” Hierdoor gaat het effect van ons streven om de trams te behouden een beetje verloren en stellen we dit feestelijke moment even uit.” Verwacht wordt dat de historische trams pas in augustus weer naar Amstelveen en Bovenkerk kunnen rijden.