Fins folk metal band Korpiklaani naar P60

Vrijdag 13 juli brengt Diabolica Sonis de Finse folk metalband Korpiklaani naar P60. Dus trek je drinkhoorn uit de kast, want met de support van het Nijmeegse Myrkvar kan de poptempel in Amstelveen zich opmaken voor een heel goed feestje.

Korpiklaani is kan met gemak één van beste folk metalbands uit Finlandgenoemd worden. Vanaf het eerste moment – na de release van debuutalbum ‘Spirit Of The Forest” was de band een doorslaand succes. Met de mix van traditionele Finse volksmuziek, hoempa, metal en de viool van Tuomas Rounakari heeft de band alle elementen voor stampend volle en dansende zalen. Hun pure live performance en energie wordt gecombineerd met hun verhalen over mythologische thema’s en de Finse cultuur tot aan hun wereldberoemde drinkgewoontes, die natuurlijk ook vereeuwigd zijn in hun muziek.

Na drie jaar wachten komt Korpiklaani in september met het nieuwe album ‘Kulkija’. En als we bandleider Jonne Jarvela mogen geloven is het zijn favoriete album tot nu toe. Natuurlijk mag het publiek van P60 zich opmaken voor een sneak preview van nieuwe muziek van Korpiklaani, maar ook de klassiekers zullen zeker niet vergeten worden.

Support op deze avond komt van Myrkvar. De Nijmeegse band kwam eerder al naar P60 om het publiek van Finntroll op te warmen en nu zijn ze terug als support van Korpiklaani. Muziek van Myrkvar kan het beste omschreven worden als een mix van folky “humpah” gevolgd door energieke gitaar riffs en explosieve drums. Een combinatie waarmee zal al meer dan tien jaar mening podium in Nederland verrassen.

Kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop €20,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze 22,50. De deur gaat om 19.30 uur open. Aanvang is 20.00 uur.