‘For Those Which Are Asleep’: The Skull naar P60

AMSTELVEEN – Trouble kan worden beschouwd als één van de pioniers van de doom metal. Nadat deze band in 2008 ophield te bestaan, startte Eric Wagner met Ron Holzner The Skull. Woensdag 26 september kan P60 zich opmaken voor een avond met één van de meest exemplarische bands uit de doom metal scene.

In 2008 verliet Eric Wagner de band Trouble om andere muzikale projecten na te jagen. Samen met Trouble bassist Ron Holzner startte hij vervolgens heavy/doom metal band The Skull . Na een aantal bezettingswisselingen de afgelopen jaren bestaat The Skull uit de originele zanger van Trouble Eric Wagner en Trouble bassist Ron Holzner. De line-up wordt compleet gemaakt door Lothar Keller (Sacred Dawn, Divinity Compromised) en Rob Wrong (Witch Mountain) op gitaar en Brian Dixon (Cathedral) op de drums.

In 2014 releasede The Skull hun eerste studio-album ‘For Those Which Are Asleep’ uitMetal webzine Metal Kaoz zegt: For Those Which Are Asleep feels like an unabashed slice of old-school doom, swinging and trudging in all the right ways.’ Daarnaast bracht de band al een aantal opvolgers uit in de vorm van EP’s. Juni van dit jaar zal de band ook de langverwachte opvolger uitbrengen.

De band stond in 2016 al met een succesvolle show op Roadburn. The Skull staat live garant voor een portie eigen werk, maar op deze avond kun je ook zeker een aantal classics van Trouble, live jamsessies en een cover op zijn tijd verwachten.

Kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop 12. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €14. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang is 20.30 uur.