Forse straffen voor daders die pink afknipten bij ontvoering

AMSTELVEEN – De twee mannen (30 en 24 jaar) die betrokken waren bij de ontvoering op de parkeerplaats van Special Sports aan de Van der Hooplaan op 9 maart 2017, krijgen zes en drie jaar celstraf. De rechtbank in Amsterdam acht ontvoering, poging tot doodslag en zware mishandeling bewezen.

Het slachoffer werd na de ontvoering (die gepaard ging met vuurwapengeweld) meegenomen naar een huis in Leiden. Hier werd zijn pink afgeknipt en gedreigd dat dit bij meer lichaamsdelen zou gebeuren als er niet snel een miljoen euro op tafel werd gelegd. Uiteindelijk werd het slachtoffer in een straat in Leiden achtergelaten.

De dertigjarige dader uit Rotterdam krijgt zes jaar celstraf omdat hij een grote rol bij de ontvoering had.  “Voorafgaand aan de ontvoering had hij ook nog de dagelijkse bezigheden van het slachtoffer via een peilbaken onder diens auto in beeld gebracht. Daarnaast huurde hij de auto die voor de ontvoering werd gebruikt,” verklaarde de rechtbank.

De andere veroordeelde, een Schiedammer, regelde volgens de rechter het huis waar het slachtoffer werd vastgehouden.  De rechter achtte niet bewezen dat hij ook bij de ontvoering aanwezig was. Daarom krijgt hij een lagere straf.