Geen hospice in pastorie: subsidie teruggestort

OUDER-AMSTEL – De stichting Hospice Zuider-Amstel heeft een subsidie van 10.000 euro van de gemeente Amstelveen teruggestort. Reden is dat de stichting de beoogde locatie, de pastorie van de Amstelkerk in Ouderkerk, niet krijgt toegewezen. De kerkenraad van de Amstelkerk vindt dat er te veel financiële risco’s worden genomen als de pastorie de functie van een hospice krijgt.

“Wij staan allemaal achter het initiatief van Hospice Zuider-Amstel en vele gemeenteleden in onze kerk dragen dit initiatief een warm hart toe en wij willen hen graag steunen. Wij moeten als kerkenraad echter steeds voor ogen houden, dat de reden waarom wij de pastorie willen gaan verhuren is; dat wij daarmee een betrouwbare bron van inkomsten willen creëren voor onze kerk, die echt noodzakelijk is voor onze kerkelijke toekomst. Wij willen en mogen daarbij slechts beperkt risico’s nemen,” schrijft de kerkenraad in NieuwStroom, een uitgifte van de Amstelkerk-gemeente.

Het bedrag van €10.000,- was bedoeld als tegemoetkoming voor de opzet en inrichting. Ook Amstelveense inwoners konden van het hospice gebruik maken.

“Een hospice dichtbij huis is van groot belang. De gemeente hoopt dan ook dat het bestuur er snel in slaagt een geschikte plek voor het hospice te vinden,” aldus B&W in een brief aan de gemeenteraad.

Foto: Steven van der Wal (Wikimedia Commons)