GroenLinks vindt dat D66 kiezers voor de gek houdt

AMSTELVEEN – GroenLinks-fractievoorzitter was woensdagavond tijdens de beëdiging van het nieuwe college niet mals voor coalitiepartij D66. Met de transfer van wethouder Veeningen naar Almere vindt GroenLinks dat de Amstelveense kiezer niet serieus is genomen.

“Dat uitgerekend de lijstaanvoerder en wethouder van de partij, die zo hoog opgeeft van haar democratische principes en het belang van transparantie,  de kiezers voor de gek heeft gehouden,” riep Kortekaas verbaasd. “De wethouder die ons in de campagne in elk bushokje toelachte en die op nationale televisie naast de grote politieke leider Pechtold mocht aanschuiven. Dat toen de stroom uitviel en de uitzending stopte zal wel symbolisch geweest zijn.”

Dat Veeningen plaats maakt voor nieuw talent vindt Kortekaas een drogreden: “Onbegrijpelijk. Dat nieuwe talent bestaat uit twee oudgedienden en generatiegenoten, die zich er blijkbaar niet voor schamen een partij te vertegenwoordigen die de kiezers zo opzichtig voor de gek houdt. Over bestuurscultuur en politieke transparantie gesproken. Het gebrek aan dualisme, transparantie en georganiseerde tegenspraak breekt de politiek in Amstelveen op.”

Kortekaas onderstreepte een kritisch stuk dat op de site Amstelveenz.nl staat. “In de Amstelveense media lezen we dat de D66 kiezers in het ootje zijn genomen. Inderdaad, dat is heel netjes uitgedrukt, op zijn Amstelveens. In het ootje genomen, dat geldt ook voor de partijen die het in de campagne tegen D66 hebben opgenomen. We hebben de strijd aangebonden met drie verdwenen wethouders van D66, PvdA en BBA die wel eerst ruim gebruik hebben gemaakt van hun macht om campagne te voeren vanuit het raadhuis.”