Handgranaten gevonden in woning overleden ex-militair

AMSTELVEEN – De politie heeft maandagochtend  drie handgranaten aangetroffen in een woning aan de Van Spaenstraat. De handgranaten waren in bezit van een (overleden) ex-militair.  Gezien de ouderdom van de handgranaten kwamen ze waarschijnlijk uit zijn diensttijd.

De kinderen van de ex-militair vonden de granaten bij het opruimen van het huis na het overlijden van hun vader. Omdat de politie er niet zeker van kon zijn dat de handgranaten ‘geladen’ waren, is de Explosieven Opruimingsdiemst Defensie (EODD) gevraagd ter plekke te komen.

Na nader onderzoek bleek één van de handgranaten nog explosief materiaal te bevatten, de overige twee waren leeg. De handgranaat is maandagmiddag op het opslagterrein van de gemeente aan de Nieuwe Meerlaan (Amsterdamse Bos) gecontroleerd vernietigd.

Foto: stockfoto, dit zijn niet de echte granaten.