Hardcore avond in P60 met Twitching Tongues en VEIN

De Amerikaanse band Twitching Tongues komt op zaterdag 16 juni met hun unieke sound naar P60. Met hun intense liveshows en brute performances komt de band met de support van het Amerikaanse VEIN naar Amstelveen.

Ontstaan in 2009 in de hardcore scene van LA, is Twitching Tongues het hokje hardcore band allang gepasseerd. Na hun debuut ‘Sleep Therapy’ heeft de band in de loop der jaren hun unieke en eigenzinnige sound gevonden. Met het album ‘In Love There Is No Law’ liet Twitching Tongues (nog) meer uiteenlopende invloeden horen, wat ervoor zorgde dat de band een bijzondere status geniet en lastig in een hokje te plaatsen is. Desalniettemin snelde hun reputatie hen vooruit: intense, nietsontziende live shows zijn eerder regel dan uitzondering.

Na de release van het album ‘Disharmony’ volgden er wat bezettingswisselingen, maar dat weerhield de overgebleven bandleden (en hun nieuwe kompanen) er niet van om met ‘Gaining Purpose Through Passionate Hatred’ weer een geweldige plaat af te leveren. De titel – naar een quote van sociaal filosoof Eric Hoffer – weerspiegeld de mentaliteit van de band: enerzijds dient het als eerbetoon aan alle fans, anderzijds als een grote middelvinger naar alle dissonanten. De songs maken meer dan ooit deel uit van een groter, episch verhaal, zonder daarbij de agressieve, brute sound te verliezen.

Het eveneens Amerikaanse VEIN zal het publiek voorafgaand in opperste staat van paraatheid brengen. Deze hardcore band uit Boston bracht in 2016 hun EP ‘Selfdestruct’ uit en wist daarmee critici te overtuigen van hun kunnen. Met hun muziek en live-act kun je band plaatsen naast bands zoals Converge, Coalesce en Botch.

Verder deze avond support van Deathtrap – ‘groovy hardcore straight outta Holland’ – en Take No Prisoners, die in juni vorig jaar hun eerste EP in P60 presenteerden.

Kaarten kosten in de voorverkoop €14,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €16,00. De zaal gaat open om 19.30 uur. Aanvang is 20.00 uur.