Iconisch reggaecollectief Mighty Diamonds naar P60

AMSTELVEEN – Op zaterdag 6 oktober staan Mighty Diamonds en The Dubbeez in P60 om weer te zorgen voor them sweet reggae vibrations. Deze reggae ambassadeurs zijn er klaar voor – ‘Pass the kouchie’.

Mighty Diamonds werd gevormd in Trenchtown, Jamaica in 1969 en geniet sindsdien een unieke status binnen de reggae scène. Er zijn maar weinig reggae fans die geen favoriete Mighty Diamonds-song hebben. Of het nu over ‘Pass The Kouchie’, ‘Right Time’, ‘Tamarind Farm’, of ‘I Need A Roof’ gaat, stuk voor stuk zijn het absolute pareltjes geworden. De drie reggae warriors – Lloyd ‘Judge’ Ferguson, Fitzroy ‘Bunny’ Simpson en Donald ‘Tabby’ Shaw – braken door met hun ‘Right Time’ album (met hits als ‘Africa’, ‘Have Mercy’, en ‘Natural Natty’) en kunnen ware ambassadeurs van het genre worden genoemd.

Mighty Diamonds wordt deze avond bijgestaan door de jonge reggaeformatie The Dubbeez. The Dubbeez is een zevenkoppige Amsterdamse reggae band, ontstaan in 2015. Grote voorbeelden van deze band zijn Lee ‘Scratch’, Perry, King Tubby en Damien Marley. The Dubbeez stonden al op vele festivals waaronder Paaspop, Zwarte Cross en Kwaku Festival. Ook wonnen ze in 2016 de World Reggae Contest op het Ostróda Reggae Festival in Polen. Als winnaars mochten ze een week naar Jamaica om een album op te nemen met bekende Jamaicaanse producers. Het debuutalbum ‘Peace, Love & Dub’, uit bij V2 Records/TUFF GONG WORLDWIDE, staat vol met nummers met een ‘vintage’ gevoel. Hiermee komt de klassieke stijl naar boven die zo geliefd is bij het publiek.

Kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop €17,50. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €20,00. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang is 20.30 uur.