Jan Six over ‘zijn’ Rembrandt bij Blankevoort

AMSTELVEEN – Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six komt op zondag 10 juni bij boekhandel Blankevoort vertellen over zijn ontdekking van een ‘nieuwe’ Rembrandt, het ‘Portret van een jonge man. Toen zijn oog op het portret in de veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij ogenblikkelijk dat het geen werk uit ’the circle of Rembrandt’ was, maar van de hand van de meester zelf. Hoe overtuig je de wereld van zo’n ontdekking? Bestaat er zoiets als een absoluut oog? Hoe bijzonder is dit schilderij in verhouding tot het overige werk van Neerlands beroemdste schilder? Ronit Palache vraagt hem voor de gelegenheid het hemd van het lijf.

Jan Six (1978) studeerde kunstgeschiedenis en werkte bij veilinghuis Sotheby’s in Londen en Amsterdam, als hoofd van de afdeling Oude Meesters. Sinds 2008 is hij kunsthandelaar en heeft hij zijn eigen galerie, gespecialiseerd in schilderijen en tekeningen van Hollandse en Vlaamse Oude Meesters. Geert Mak schreef over hem: ‘Het heeft iets wonderbaarlijks: de smaak, de kunstzin en het scherpe oog van Jan Six uit 1618 herhalen zich, vier eeuwen later, op exact dezelfde manier bij zijn nazaat Jan Six uit 1978.’

Ronit Palache (1984) is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij uitgeverij Prometheus.

Zondag 10 juni, aanvang 15:00 uur, inloop vanaf 14:30 uur. Entree:€ 5,00. Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649 in Amstelveen.Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandel Blankevoort of 020 6455694.