Kamervragen PvdA over weigering ministerie uitbreiding Uilenstede

AMSTELVEEN – De landelijke PvdA gaat Kamervragen stellen over de weigering van het ministerie van  Infrastructuur en Waterstaat om 2.500 extra studentenwoningen te realiseren bij Campus Uilenstede. De lokale fractie van de partij is verbijsterd en vindt dat het plan niet zomaar in de bureaulade mag verdwijnen.

PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Er is een groot gebrek aan betaalbare studentenhuisvesting.  Uitbreiding daarvan heeft voor de PvdA prioriteit. Uilenstede is de enige plek waar we in Amstelveen zo veel studentenwoningen kunnen realiseren, die kans mogen we niet laten liggen. Als dit probleem niet langs ambtelijke weg opgelost kan worden, moet het via de politiek.”

Landelijk PvdA-kamerlid Henk Nijboer gaat naar aanleiding van de ministeriële weigering Kamervragen stellen.  Van den Bosch: “We moeten nu meteen in actie komen en samen optrekken richting het ministerie. We zijn dan ook erg blij met de steun die we al in Den Haag krijgen.”