‘Maaike Veeningen komt niet terug als wethouder’

AMSTELVEEN – Wethouder Maaike Veeningen (D66) komt niet terug in een nieuw Amstelveens college. Dat weet het doorgaans goed geïnformeerde amstelveenblog.nl te melden.  Herbert Raat wordt daarmee de enige zittende wethouder die naar een nieuw college opschuift als de VVD -zoals verwacht- deelneemt aan een nieuwe coalitie. Floortje Gordon wordt de nieuwe wethouder voor D66.

Peter Bot (BBA,gezondheid) en Jeroen Brandes (PvdA, opgestapt na privéschandaal) zouden al niet deelnemen aan een nieuw college.  Volgens Amstelveenblog.nl is Veeningen bezig om zich voor een andere gemeente als wethouder te gaan inzetten.

Alle Amstelveense partijen krijgen vandaag het coalitieakkoord toegezonden. Om tot een minimale meerderheid te komen hebben VVD en D66 nog twee zetels nodig. Het CDA lijkt hiervoor nog de meest voor de hand liggende kandidaat. Ook de nieuwe partij AVA zou niet onwelwillend tegenover collegedeelneming staan.