Maaike Veeningen wordt wethouder in Almere

AMSTELVEEN – Maaike Veeningen (D66) wordt naar alle waarschijnlijkheid wethouder in Almere.  De nieuwe coalitie in Almere is nog niet helemaal rond, maar VVD, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks hebben wel een principe-akkoord. De Almeerse fractie van de VVD besloot vandaag om de beoogde wethouders al publiekelijk te maken, waaronder dus Maaike Veeningen.

D66 is na een desastreuze verkiezingsuitslag in maart de vierde partij van Almere geworden en heeft 5 van de 45 raadszetels.

Maaike Veeningen heeft ondertussen gereageerd op Facebook: “Verheugd en vereerd dat D66 Almere mij voordraagt als wethouder. Vlak na de verkiezingen kwam een onverwacht telefoontje. In de wetenschap dat ik Amstelveen in goede en betrokken handen achterlaat, ga ik deze mooie uitdaging graag aan. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in de Amstelveense politiek, de resultaten die we hebben kunnen boeken, en de leuke, mooie en bijzondere contacten met inwoners en ondernemers. Hoewel ik Amstelveen zeker zal missen, kijk ik er naar uit om me voor een prachtige en dynamische stad als Almere in te zetten!”