MHC Amstelveen Dames 1 kampioen

AMSTELVEEN – De dames 1 van MHC Amstelveen, de kleinste hockeyclub uit de regio, zijn afgelopen zondag kampioen geworden in de eerste klasse A. Enkele weken geleden werd al de promotie naar de Overgangsklasse gerealiseerd. Een bijzonder succes voor het team.

Het team is al jaren op de bovenste plekken van de eerste klasse te vinden. Vorig seizoen werd onder leiding van Hans Hekman de promotie op een haar na gemist. Vandaar dat na zijn vertrek is besloten de gevolgde werk- en speelwijze met de bestaande staf te continueren en waar mogelijk verder te ontwikkelen. Zonder hoofdcoach, maar op een gelijkwaardige basis, waarbij elk lid van de begeleiding een eigen inbreng heeft.

Een dergelijke werkwijze kan alleen dan succesvol zijn als er een talentvol team staat met een hoge mate van zelfredzaamheid, focus en een enorme drang om te presteren. Barry Goudsmit: “Ik ben enorm trots op de prestatie die dit team heeft geleverd. In tegenstelling tot de meeste teams in de eerste klasse regelt dit team nagenoeg alles zelf en met een minimaal budget. Bij trainingstrips naar het buitenland voor ons geen hotels en spelersbussen, maar hostels en openbaar vervoer. Dat is kenmerkend voor de enorme drive om steeds beter te worden en de wil om te winnen.”

René Braaksma: “Door de keuzes die we gemaakt hebben zijn we er in geslaagd om vijf nieuwe speelsters binnen no time in te passen, zijn we tactisch nog verder gegroeid en krijgen we ondanks dat we voortdurend met meer dan 30 meter ruimte in onze rug spelen maar weinig doelpunten tegen. De lijfspreuk van dit team is ‘winnen is een verslaving’. We hebben zowel vorig seizoen als dit seizoen dan ook maar 2 wedstrijden verloren. We kijken met vertrouwen uit naar de overgangsklasse en ik ben er van overtuigd dat we ons zullen blijven ontwikkelen”.

Amstelveen speelt zondag haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Athena en zal na afloop van die wedstrijd het kampioenschap op gepaste wijze vieren.