Mike Boddé en Mike del Ferro samen te zien in Griffioen

AMSTELVEEN – Twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Boddé en Del Ferro vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Ze richten zich niet perse op één bepaalde stijl en kwamen zo op het idee van deze avondvullende, uitzonderlijke concertserie. Dinsdag 8 mei staan ze met de voorstelling ‘Mike Kwadraat’ in Cultuurcentrum Griffioen.

Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer en soms leggen ze zichzelf beperkingen op. Hiervoor worden bijvoorbeeld verschillende toonladders genomen of wordt er alleen op de zwarte of witte toetsen gespeeld. Tevens komt hun individuele spel aan bod en improviseren ze op klassieke- en jazz composities van bijvoorbeeld Bach, Chopin en Jobim. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans.

Cultuurcentrum Griffioen. Dinsdag 8 mei, aanvang 20.30.