Moederdagconcert in ANNA

AMSTELVEEN – In een klassiek programma van ongeveer een uur spelen op Moederdag, 13 mei vanaf 13.30 uur de jonge strijkers van Muziek en Dansschool Amstelveen in ANNA.

De muziekschool kent een groot aantal ensembles en orkesten. Eén daarvan is het jeugdstrijkorkest Camerata, het vierde strijkorkest. Hierin spelen een kleine dertig leerlingen tussen de 12 en 18 jaar, op gevorderd niveau. Het repertoire bestaat uit muziek van de laatste vier eeuwen, in alle soorten, maten en gradaties.

Camerata staat onder leiding van Raven Mischke, die in 2017 zijn bachelor viool aan het Conservatorium van Amsterdam met succes afrondde. Raven maakte in zijn tienerjaren zelf onderdeel uit van Camerata.

Stringwise is een strijkers ensemble opgericht en geleid door Wiesje Miedema, viooldocente aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Het ensemble bestaat zo’n 10 jaar en bestaat uit kinderen van 7 tot 15 jaar. Stringwise is gegroeid naar vijftien leden waarvan de oudsten in het ensemble spelen vanaf hun zevende.

Kom, luister, geniet en drink wat in de bijzondere ambiance van ANNA. Vrije toegang. Amsterdamseweg 22, Annakerk.