Mogelijk aanpassing plan appartementenkolos Stadshart

AMSTELVEEN – Het plan om een kolossaal appartementencomplex neer te zetten aan de Groen van Prinstererlaan 114 wordt mogelijk aangepast. Eerder verscheen een startnotitie waarin werd aangekondigd om een gebouw neer te zetten waarin plaats was voor 290 appartementen. Dit stuitte op veel verzet uit de buurt.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Eenhoorn nu: ” De reacties bekijken wij momenteel samen met de initiatiefnemer. Deze kunnen leiden tot aanpassingen van het plan. We proberen een balans te vinden tussen de inpassing in de omgeving en de grote vraag naar woningen in onze gemeente.”

Eenhoorn kan niet zeggen wanneer er een mogelijk aangepast plan verschijnt, maar hij verwacht dat dit na de zomer zal zijn. De indieners van een reactie krijgen op dat moment persoonlijk bericht.