Ode aan Nina Simone door Sabrina Starke en Jazz Orchestra in P60

AMSTELVEEN – Vrijdag 8 juni opent P60 haar deuren voor een nieuwe soul – en jazzshow van de bovenste plank, als het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor de tweede maal neerstrijkt in Amstelveen. Vorig jaar oktober nog stond het collectief met Berget Lewis op het podium, dit keer is niemand minder dan Sabrina Starke gestrikt.

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) staat internationaal bekend om hun unieke samenwerkingen met solisten. Samen met singer-soulwriter Sabrina Starke zoeken ze ditmaal de rafelranden op in het wonderschone oeuvre van Nina Simone. ‘Feeling Good’, ‘My Baby Just Cares For Me’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’, ‘Mississippi Goddam’, ‘Ain’t Got No – I Got Life’ en veel meer moois zal vanavond allemaal de revue passeren.

Met haar zowel melodische als krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae muziek een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke sound. Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek, waaronder twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met vele grote, internationale solisten. Dat ze ook in de Nederlandse clubs mooie shows geven, lieten ze eerder al zien met onder andere Hammondlegende Dr. Lonnie Smith en Shirma Rouse.

Kaarten kosten in de voorverkoop €24,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €26,00. Kaarten zijn te bestellen via: http://p60.nl/

De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang is om 21.00 uur.